7 Gün 24 Saat Kesintisiz Temizlik Hizmeti !
 Yeni Dairenin İnşaat Temizliği

Yeni Dairenin İnşaat Temizliği

İnsanlar yeni dairenin inşaat temizliği denildiği zaman aklına çoğunlukla gözle görünen kirlerin temizlenmesini algılar. Tabii bunun yanı sıra gözle görünmeyecek şekilde gizlenen kirlerin temizlenmesi de inşaat temizliğini kapsayan bir durumdur. İnşaat temizliği yapılırken yüzeylerin herhangi bir deformasyona uğramaması önemlidir. Bunun için kimyasal malzemeler kullanılırken dikkatli davranılmalıdır.

İnşaat işleri tamamlandığında evin genel görünümü göze estetik gelmeyebilir. Bu durumda temizliğin amaçlarından biri de estetik bir görünüm kazandırmaktır. Durum böyle olunca inşaat temizliğinde amaca yönelik davranmaya özen gösterilmesi gerekiyor. Maliyet açısından bütçeyi zorlamamaya özen gösterirseniz sıkıntı yaşamazsınız. Temizlik yaparken aynı zamanda hijyen kurallarına uymayı da ihmal etmeyin.

Yeni Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev sahibi olmak isteyen herkes yeni ev alma hayali kurar. Sizden önce başka birinin oturmadığı bir evde yaşamak kulağa hoş geliyor olabilir. Fakat yeni dairenin inşaat temizliği ister istemez kişiyi zorlar. Böyle bir durumda yapmanız gerekenleri araştırırsanız daha pratik temizlik yapmak mümkündür. Günümüzde birçok insan evini yaptırmak ister ama inşaat temizliğinden çekindiği için hayalini gerçekleştiremez.

Plan Program Yapmadan İnşaat Temizliğine Girişmeyin

Yeni Dairenin İnşaat Temizliği
Yeni Dairenin İnşaat Temizliği

Siz de yeni ev almak yerine şu anki evinizi yaptırmak istiyorsanız inşaat temizliği hakkında araştırma yapabilirsiniz. İmkânınız varsa evdeki eşyaları boşaltmak olası kirliliğin büyümesini engeller. Evin belirli bir odasını yaptıracaksanız eşyaları başka bir odaya taşıyabilirsiniz. Evi tamamen yaptırmayı düşünüyorsanız geçici olarak depo gibi hizmetlerden yararlanmanız mümkündür.

Daha önce hiç yeni dairenin inşaat temizliği hakkında bilgi edinmediyseniz plan program yapmadan temizliğe başlamamanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Eviniz boşken inşaat yapılması sonrasında yapılacak temizliğin pratik olmasını sağlar. İnşaat temizliği için gerekli olan malzemeleri öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Yanlış malzeme kullanımı hedeflediğiniz temizliği elde etmenizi zorlaştırır.

Kullanmanız gereken malzemeleri öğrendikten sonra temizlemeniz gereken odaları sıraya koyun. Ayrıca hangi oda için ne kadar zaman ayıracağınızı bilmek zaman kaybı yaşamanızı önleyecektir. İnşaat işi bittiyse alışveriş listesi hazırlayarak temizlik ürünlerini alabilirsiniz. Süpürge, büyük boyutlardaki çöp torbaları, mikrofiber bez, cam temizleyici gibi kullanım alanına uygun ürünleri listenize eklemenizde fayda vardır.

Yeni Ev Nasıl Temizlenir?

İlk olarak elinize faraş ve süpürge alıp etraftaki moloz kalıntılarından kurtulun. İnşaattan arta kalan kablo, kutu, atık ve ambalaj gibi şeylerden kurtulmak yeni dairenin inşaat temizliği için önemli bir adımdır. Temizlik esnasında karşınıza çıkacak çöpleri büyük boyutlardaki çöp torbalarına doldurmalısınız. Gerekli malzemeleri geri dönüşüme ayırmanız önemlidir.

Etraftaki atıklardan kurtulduktan sonra evin her yanına yayılan tozla baş etmeniz gerekiyor. Kirli görünümden kurtulmak için öncelikle elektrikli süpürge yardımıyla evi süpürün. İnşaat sonrası elektrik sorunu yaşıyorsanız sorun değildir. Nemli bez ve paspas yardımıyla da tozlardan kurtulmanız mümkündür. Tozları temizledikten sonra deterjan kullanarak detaylı temizliğe başlayabilirsiniz.

Yeni Evde Banyo ve Mutfak Temizliği

İnşaat sonrası yapılacak temizlikte insanlar belki de en çok mutfak ve banyo konusunda sıkıntı yaşıyor. Çünkü yapılan tadilatlardan en çok etkilenen odalar banyo ve mutfaklardır. Bu iki odayı temizlemeniz için fazlasıyla püf nokta mevcuttur. Bunlara dikkat ettiğiniz müddetçe yeni dairenin inşaat temizliği gözünüzde büyümez.

Deterjan kullanımına başlamadan önce alçı ve kireçleri temizlemenizde fayda vardır. Tüm bunları yaptıktan sonra deterjan kullandığınızda temizliğin daha kolay yapıldığını fark edeceksiniz. Son dönemlerde duşakabinin temizliğinde sprey temizleyiciler sıklıkla kullanılıyor. Siz de bu konuda zorlanıyorsanız sprey temizleyicilere şans verebilirsiniz. Fayansların zarar görmemesi için diş fırçası kullanmanız işinize yarar.

Tadilat Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Tadilatlarda genelde mutfak genişletilir, banyo yenilenir ve küçük oda salona katılır. Siz bunların dışında bir hizmet almış olsanız bile ister istemez tadilat pisliği oluşacaktır. Hayalini kurduğunuz eve sahip olmak için yaptırdığınız bu hizmetin sonucunda döküntü, toz, leke, dağınıklık, atık, kalıntı ve benzeri kirlerle mücadele etmeniz gerekiyor.

İsterseniz tadilat sonrası meydana gelen kirlilikleri temizlemesi için firmalarla görüşebilirsiniz. Kimi insanlar firmaların tadilat temizliğini iyi yapamayacağını düşünerek hizmet almak istemez. Fakat gerekli araştırmaları yaptıktan sonra sizi memnun edecek bir ekiple karşılaşmanız zor değildir. Yine de kendiniz yapmak istiyorsanız birtakım püf noktalarını göz önünde bulundurduğunuzda temizlik zamanınızı fazla almaz.

Temizlikte Planlama ve İş Bölümünün Önemi

Koca bir evin temizliğini tek bir kişi yüklenirse o temizlik bitmek bilmez. Saatlerce cam, fayans, mutfak ve banyo temizlikleriyle uğraşır durursunuz. Bu sebeple iş bölümü yöntemini kullanarak size yardım edecek birilerini bulmalısınız. Evde tek başına yaşamıyorsanız bunu yapmanız çok daha kolaydır. Zaman kaybetmemek için temizlik planlaması oluşturmanız gerekiyor.

Beylikdüzü temizlik şirketi ile planlarınız arasında kullanmanız gereken malzemelerin listesinin de olması gerektiğini biliyorsunuz. Gerekli olmayan hiçbir temizlik ürünü almayın. Eğer işinize yaramayacağını bilmenize rağmen temizlik malzemesi alırsanız bütçenize zarar verirsiniz. Temizliği olabildiğince zararsız bir şekilde yapmaya özen gösterin. Çoğu kişi bu detayı atladığı için temizlik yapmanın fazlasıyla masraflı olduğunu düşünür.

İnşaattan Arta Kalanları Temizleyin

Yeni Dairenin İnşaat Temizliği
Yeni Dairenin İnşaat Temizliği

İnşaatta uygulanan duvar yıkma, mutfak dolaplarını sökme ve tezgâhı kırma gibi işlemler çevrede atıkların oluşmasına sebep olur. Atıkların temizlenmemesi beraberinde büyük bir kirliliği getirir. Alışveriş listenizde bulunan büyük çöp torbalarından aldıysanız atıkları onlara doldurun. Eğer bu işlemi eldiven takmadan uygularsanız elinizin yaralanma ihtimali oldukça yüksek olur.

Atıkları temizlerken kimi insanlar kullanmayı düşünmediği eşyaları da ayırır. Böyle bir durumda fazlalıklarınızdan kurtulmanız büyük bir arınmaya vesile olur. Gereksiz eşyalardan kurtulmak çevrenin daha temiz görünmesine olanak sağlayacaktır. Eşyaları çöpe atmak yerine bir yere bağışlamayı da düşünebilirsiniz. Bu tarz eylemler sizin tercihinize ve imkânlarınıza bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Titiz Çalışmaya Özen Gösterin

Beylikdüzü temizlik şirketleri İnşaatta meydana gelen kırıklar titiz davranmanız gereken parçalar arasında yer alır. Temizlik yaparken yerdeki cam parçalarını gözden kaçırırsanız kendinize ister istemez zarar verebilirsiniz. Süpürge yaparken cam parçalarını atlamadan temizlediğinizden emin olun. Cam parçalarını ve diğer kırık parçaları temizledikten sonra rahat rahat evinizde dolaşabilirsiniz. Bir firmayla anlaştıysanız temizlik ekibinin de titiz davranması şarttır.

Süpürge işlemi tadilat sonrasındaki temizliğin bitmek üzere olduğunu işaret ettiği için acele etmeyin. Acele ederken birçok kişi kesilmeye sebep olabilecek parçaları gözden kaçırıyor. Ayrıca süpürge yaparken tozların etrafa uçuşmaması için yapmanız gereken şeyler hakkında da bilgi edinmelisiniz. Böylece temizliği sorunsuz bir şekilde yerine getirmiş olursunuz.

Duvarlardaki Toz ve Kirlerden Kurtulmanın Yolları

Tozların her zaman görünen yerlerde olduğunu düşünmeyin. Özellikle inşaat sonrasında duvarların üzerinde siz görmeseniz bile toz birikintisi oluşur. Ev temizliğini yaparken duvarları temizlemezseniz eşyalarınızdan soluduğunuz havaya kadar toz karışır. Yeni boyanan duvarlar bile süpürülmelidir. Duvar boyanmadıysa süpürdükten sonra nemli bir bezle silerseniz etkili sonuçlar alırsınız.

Duvar kâğıdıyla kaplanan duvarların yumuşak fırçayla temizlenmesinde fayda vardır. Aksi takdirde duvar kâğıdı zarar görebilir. Böyle sorunlar yaşamak istemiyorsanız temizlik yaparken uyarılara dikkat etmelisiniz. Bir firmayla anlaşmış olsanız bile temizliğin nasıl yapıldığını takip edin. Duvar kâğıdını sert fırçayla temizlemeye çalışan ekipler duvarınıza zarar verir. Amacınız temizlikken daha fazla masraf çıkmasını istemezsiniz.

Whatsapp
1
Sorularınız mı var ?
Merhabalar,
Tuşba temizlik olarak buradayız hemen whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.